Arkösunds Hotell

Adress: Världen Ände 3, 610 25 Arkösund, Norrköping  visa karta
Område: Bråvikslandet

Hotell | Skärgårdshotell i anrik miljö. Med restaurang och uteservering med utsikt över inloppet till Arkösund.

Arkösunds Hotell ligger längst ut i den fantastiska östgötaskärgården med Arkö som närmaste granne.

Hotellet byggdes 1895 när köpmännen i Norrköping upptäckt Arkösund och börjat bygga sina ståtliga grosshandlarvillor – flera av de vackra villorna ligger fortfarande granne med hotellet.

Med mer än 110 år på nacken har det anrika hotellet bytt skepnad vid flera tillfällen. Från att från början enbart ha erbjudit boende har Arkösunds Hotell utvecklats till ett modernt skärgårdshotell med bekväma rum och ett kök som erbjuder gastronomiska läckerheter i toppklass. Köket skapar ofta sina rätter med lokalt producerade råvaror – fisk, fågel, kött och grönsaker.

Hotellets stora altan med utsikten över sundet mellan fastlandet och Arkö, där solen lyser stora delar av dagen, är den självklara samlingsplatsen större delen av dygnet. På kvällarna är sannolikheten stor för att det bjuds på högklassig underhållning – en barpianist kanske, dansbandskvällar och ibland besök av de bästa svenska artisterna. Och när natten faller drar du dig tillbaka till något av våra 18 bekväma rum med en skön säng som ger dig nya krafter inför nästa spännande dag i skärgården.

Den som inte nöjer sig med att enbart njuta av miljön och den goda maten här ute kan välja på
mängder av olika aktiviteter. Allt från den numera berömda ¨bryggvandringen¨till ett sjöäventyr
med de snabba ribbåtarna.

Självklart präglas många av de aktiviteter vi och Arkösund erbjuder av den skärgårdsmiljö vi befinner oss mitt i. Du kan till exempel inte missa att Du bor granne med segelsällskapet, som anordnar mängder av seglartävlingar under sommarsäsongen.

Möjligheterna till vistelse på havet är många. Ta en rundtur med Skärgårdslinjen, besök Capella Ecumenica och Harstena. Följ med på guidade vandringar i den spännande kustlinjen, hyr en cykel och ge Dig ut på egen hand!

Incheckning kl 15.00 och utcheckning kl 11.00.

Välkommen till Arkösunds Hotell!

Jämför "Arkösunds Hotell" med liknande boenden

Kolmårdsgården

Kolmårdgårdens Bed & Breakfast och kursgård ligger lantligt beläget med närhet till Kolmårdens djurpark. Boka in er för övernattning, konferens, privata fester, bröllop eller ta en natt extra inför utlandssemestern och lämna bilen hos oss.

Mem/Kanalmagasinet, STF Vandrarhem

Göta Kanals framsida I vår lilla oas i Mem hittar du såväl avkoppling som mysiga sommaraktiviteter. Du kan välja att bo hos oss i ett av våra rustika rum, besöka oss med husbil eller husvagn, äta en bit mat på uteserveringen och spana in båtarna i hamnbassängen och arrangera bröllop eller födelsedagsfest i vår unikt vackra festlokal.

Vildmarkshotellet

Vildmarkshotellet i Kolmården är ett konferens- och familjehotell beläget vid Bråvikens strand intill Kolmårdens Djurpark. Det finns en risk med att besöka Vildmarkshotellet - du vill inte åka hem!

I närheten avBoka med oss

  • Norrköpings officiella onlinebokning
  • Bredast utbud av boenden
  • Inga bokningsavgifter
  • Bästa bokningsservice

Boka med oss

  • Norrköpings officiella onlinebokning
  • Bredast utbud av boenden
  • Inga bokningsavgifter
  • Bästa bokningsservice
Build: 2019-11-29 11:45:56, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-7067.cbischannel-17718 online3data03.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails